Propostes en cas de mal temps

RIBES DE FRESER

Museu del cremallera

A l’estació del cremallera de Núria de Ribes Vila, hi ha un petit museu del cremallera, on els petits podran pujar als trens i locomotores, s’ho passaran d’allò més bé!

Cinema de Ribes

Consulta la cartellera a l’agenda o a la web del cinema.

RIPOLL

Museu etnogràfic

El Museu Etnogràfic de Ripoll és memòria i és vida: llegat de les persones que ens han precedit i ensenyament per al futur. Les generacions actuals i les que ens succeeixin som i seran producte d’antigues formes de viure, pensar i lluitar. El museu del segle XXI ha de permetre’ns entendre l’actualitat amb aquests instruments. El seu coneixement és indispensable per crear un projecte comú i ens ajuda a observar els nostres propis objectes amb una nova mirada, obrint-nos interrogants plens de significat: Quins d’ells ens haurien d’acompanyar? Què hem de conservar i què és rebutjable? Quins sentiments perduraran? Què hi ha en ells de nosaltres mateixos, com d’un mirall que ens reflecteix? Algun dia els nostres objectes quotidians formaran part de les col·leccions del museu? Prendran una nova vida a la llum de l’anàlisi etnogràfica? Les generacions futures podran aprendre de nosaltres com nosaltres ho fem dels nostres avantpassats?. D’aquí que aquesta no sigui una labor amb un final, ni el museu una institució tancada. Com tot allò que és viu, cal que reculli també el passat recent i l’actualitat per deixar-ne constància i projectar-los a la posteritat, perquè esdevinguin, algun dia, una lliçó.

Foto: Jordi Puig (El 9 Nou)

Consulta horaris, preus i troba més informació a la web del museu.

Monestir de Santa Maria de Ripoll

Visitar Santa Maria de Ripoll és acostar-se a un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada, la basílica i el claustre, en fan un conjunt únic, un gaudi per als amants de l’art. Però Ripoll transcendeix més enllà de les pedres. El comte Guifré el Pelós, l’abat Oliba, els comtes Ramon Berenguer III i IV o el bisbe Josep Morgades, són personatges cabdals de la nació i l’Església catalana, íntimament relacionats amb el monestir.

La parròquia de Santa Maria de Ripoll és la successora de la comunitat monàstica que durant segles va celebrar i difondre la fe en aquest mateix indret i malda també perquè la casa de Santa Maria continuï complint aquesta finalitat.

Consulta horaris, visites guiades i preus a la web del Monastir.

Cinema de Ripoll

Consulta la cartellera del Cinema Comtal de Ripoll, aquí

LA MOLINA

Bolera

Al pàrquing de Pista de Llarga de La Molina ha una petita bolera i sala de jocs que pot fer més divertida una tarda de pluja amb els més petits.

Recomanem trucar-hi abans, ja que no sempre és obert.

Captura pantalla des de Google
X