Via Ferrada Roca de la Creu

Una Via Ferrada, és un recorregut vertical, equipat amb escales, preses de mà o de peu, línies de seguretat, i altres elements d’ajuda que faciliten la pujada a zones de difícil accés d’una forma segura i relativament fàcil.

Via Ferrada Ribes de Freser

La Via Ferrada de Ribes és una via fàcil amb un parell de passos de dificultat mitjana, catalogada com a K3, que implica una condició física normal.

Accés

L’inici de la via és al peu de la Roca de la Creu, visible des de tot el poble de Ribes. Per arribar-hi cal pujar les escales que surten de l’Ajuntament, un cop a dalt, tombar a mà esquerra fins al principi del carrer on surten unes altres escales que arriben a un camí que puja fins al peu de la via (maques de color blau)

Normativa i seguretat

L’usuari realitza l’activitat SOTA LA SEVA SEGURETAT, de manera lliure i sense supervisió, per tant és important anar ben equipat, conèixer les tècniques de seguretat per ser autosuficient durant tot el recorregut, tenir una condició física normal i una bona capacitat de gestionar la por a l’altura.

Si és la primera vegada que fas una Via Ferrada, és recomanable anar acompanyat per un guia de muntanya. A Ribes de Freser trobaràs opcions per llogar el material necessari i contactar amb un servei de guies.

Material Obligatori
Arnès
Dissipador: Element de seguretat que en cas de caiguda amortirà el cop.
Casc

Els menors de 45 kg o adults de més de 100 kg, hauran d’anar assegurats amb corda, doncs els dissipadors no funcionen.

Material Recomanat
Guants
Calçat còmode
Aigua
Xiulet
Telèfon mòbil

Vídeo de Roc Jumper 

Fes la via ferrada amb un bon guia:

Basaroca Aventura

CATEGORIES: