Santuari del Remei

Loading

L’actual Santuari del Remei fou construït al segle XIX, on antigament es trobava la parròquia romànica del segle X de Sant Cristòfol de Creixenturri,  destruïda pel terratrèmol de 1.428. 
Al segle XVI, s’hi va traslladar la imatge de la Mare de Déu del Remei, que estava al castell de Creixenturri, enderrocat al 1554.

S’hi celebra missa per l’aplec del Remei, el segon diumenge d’octubre.

Una construcció que pel lloc on es troba i la seva arquitectura et sorprendrà i no et deixarà indiferent. Et proposem una ruta des de Sant Pau de Segúries fins al Santuari del Remei, planera i agradable.

FITXA TÈCNICA DE LA RUTA DE SANT PAU DE SEGÚRIES AL SANTUARI DEL REMEI

Distància: 9,5 Km.
Desnivell de pujada: 117 m.
Dificultat Ruta circular: Moderada
Dificultat Ruta lineal: Fàcil
Durada Ruta circular: Dues hores i mitja aproximadament
Durada Ruta lineal: Dues hores aproximadament
Tipus: Té dues opcions, la circular més recomanable per fer-la a l’estiu i la lineal, ideal per tot l’any i amb nens i nenes petits.

Altres observacions: La ruta es pot fer circular, amb dos punts d’atenció, un és que cal travessar el riu Ter, sense pont, i s’ha d’anar amb molt de compte, i l’altre és el pas del Pont de la Rovira, estret i sense voreres, per on també circulen cotxes, aquí cal extremar al màxim les precaucions.
També hi ha la possibilitat de fer la ruta tornant per on s’ha vingut, i evitant els dos punts comentats.

La ruta en general, passa per l’ombra, el que la fa ideal per l’estiu 😉

T’ho expliquem tot aquí, quina opció triaràs?

ruta circular de Sant Pau de Segúries al Santuari del Remei
Mostra de la ruta circular de Sant Pau de Segúries al Santuari del Remei
Perfil ruta circular de Sant Pau de Segúries al Santuari del Remei
Perfil de la ruta circular de Sant Pau de Segúries al Santuari del Remei

Ruta de Sant Pau de Segúries al Santuari del Remei

Tot i que hi ha lloc per aparcar a l’indret on comença la ruta, marquem al mapa, l’aparcament que Sant Pau de Segúries té habilitat per cotxes i autocaravanes. 

Indicacions al mapa de la Zona aparcaments i inici de ruta
Zona Autocaravanes Sant Pau de Segúries

Mirant en direcció a Camprodon, la ruta s’inicia a la part final del poble, al seu extrem dret. Al final del carrer Pompeu Fabra, just al revolt, trobem un filat amb un petit portal per accedir al camí.

Inici de la Ruta

El camí comença per la vora del camp, sota els arbres, per un sender encantador.

Inici ruta al Santuari del Remei
Inici ruta al Santuari del Remei

Aquest petit sender arriba fins a una pista asfaltada, que travessem i seguim ara per un camí de terra més ample. On trobem, ben aviat, un encreuament, seguim recte i no li fem cas.

Anirem seguint el camí fins arribar a l’antic camí a Camprodon senyalitzat com a GR.

Arribem a la pista, a partir d’aquí és asfaltat un bon tros, però no hi ha massa circulació de cotxes, només algún veí molt de tant en tant.

Només començar la pista trobem un imponent aqüeducte. Darrera dels seus arcs podreu observar  un antic jaciment de carbur.

Seguirem per la pista asfaltada passant per una casa de turisme rural: El Nou Can Peric, indicant-nos que ja queda poc per arriba.

Trobarem un altre encreuament, que no agafem i seguim el nostre camí.

Queda poc per arribar a l’encreuament del Santuari del Remei, ben indicat i on deixarem l’asfalt per agafar una pista amb lleugera pujada que ens durà de dret fins al Santuari.

Últim tram abans d’arribar al Santuari del Remei

Pista molt bonica, rodejada de prats i vistes precioses, on molt aviat ens deixarà entreveure el Santuari al fons. Una primera impressió espectacular.

La Tornada a Sant Pau de Segúries

La tornada es pot fer, resseguint de nou el camí que hem fet fins aquí, o fent un recorregut circular, que ens fa creuar el Ter, així que no l’aconsello a l’hivern, a no ser que sigueu molt valents….

El primer tram és el mateix, tant si tornem pel mateix camí, com si la volem fer circular. Baixem del Santuari pel mateix camí que hem arribat.

Si optem per la ruta circular, quan arribem de nou a la pista asfaltada, cal tombar a la dreta i seguir per l’asfalt un tram més. Ben aviat passarem sota l’aqüeducte, just després haurem d’agafar un trencant a l’esquerra, que deixa l’asfalt per agafar un petit sender que baixa fins al Ter.

Si optes per la circular, toca mollar-se els peus!

Aquí caldrà descalçar-se, fer-se el valent i travessar el riu, però aneu amb compte, les pedres patinen un xic… I si és època de pluges i el riu baixa fort, no és bona idea creuar-lo. L’alternativa és tornar per on s’ha vingut, o pujar un tram més fins al càmping, on hi ha un pont, però en aquest cas, la tornada passa per un tram de carreta, amb molta circulació.

Cap a la Ral

Un cop travessat el riu Ter, ja veurem un bonic camí que ens tornarà a Sant Pau de Segúries, tot caminant vora el riu i passant per La Ral, petit poble del municipi de Sant Pau de Segúries, que creuarem de llarg fins a trobar de nou el camí.

Pont de la Rovira

Anirem seguint el camí fins a arribar al Pont de la Rovira, punt complicat, ja que cal passar al costat dels cotxes que hi circulen, és molt estret i no té voreres. No és gaire llarg, i en un moment està creuat, però cal anar amb molt de compte!!!

Un cop creuat el pont, agafar un desviament a l’esquerra, que ens durà de nou a l’aqüeducte del principi, agafarem el sender que puja i repetirem aquest tram, que ja hem fet d’anada, fins a Sant Pau de Segúries.

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!