Santuari de Montgrony

Si passes uns dies al Ripollès, et proposem que visitis el Santuari de Montgrony, un indret amb molta història i unes vistes impresionants.

I si vols, et proposem que completis la visita amb una volta circular amb cotxe, que després de Montgrony, passa per les ruïnes del Castell de Mataplana, Castellar de N’hug, les Fonts del Llobregat, el Coll de la Creueta i torna a la Vall de Ribes pel pla d’Anyella i la Collada de Toses.

Santuari de Montgrony

Un parell de quilòmetres passat el poble de Gombrèn trobaràs el desviament que puja fins al Santuari de Montgrony, un lloc que val la pena visitar, pel seu paisatge espectacular.
En aquest indret hi havia el Castell de Montgrony, de gran importància per la comarca i amb nombroses referències al Comte Arnau, però que ja no se’n conserva cap resta.

Actualment hi pots visitar el Centre d’Interpretació, la capella de Santa Maria i l’església de Sant Pere.

L’indret és espectacular per les balconades naturals que hi trobaràs, amb vistes panoràmiques que van des del Pedraforca fins al Montseny.

Altres activitats per fer la zona

Estiulaventura

Tornant, passat Gombrèn i abans d’arribar a Campdevànol, hi ha el parc d’aventura als arbres, Estiulaventura.

Situat en un indret natural de gran bellesa, és un espai per diversió de nens i adults.

Aquí tens més informació.

Estiulaventura

Ruta circular en cotxe

Et proposem tornar a la Vall de Ribes passant per Castellar de N’Hug i el Coll de la Creueta, passant pel Castell de Mataplana i visitant les fonts del Llobregat.

Una ruta per fer amb la família, recorrent indrets amb vistes espectaculars, i d’enorme valor paisatgístic.

Aquí tens més informació.

Castell de Mataplana

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!

CATEGORIES: