Circular al Salt del Grill

Loading

Excursioneta que no arriba a les dues hores, amb un desnivell assequible per fer-la amb nens a partir de 5 o 6 anys (que els agradi caminar). Tot i que cal anar en compte amb els nens, en algun tram una mica aeri.

La ruta al Salt del Grill, comerça i acaba a la Central de Daió (Queralbs) fent una volta circular.

Important!! Durant els mesos d’estiu, es regula el pas motoritzat a la zona d’aparcament del paratge de Daió de Baix.
Consulta aquí tota la informació d’accés a Daió

FITXA TÈCNICA

Distància: 5,2 Km.
Desnivell: 250 m.
Dificultat: Mitja.
Durada: 1 hora i 45 minuts.
Tipus: Circular.

Descripció: Excursió sense grans dificultats, però hi ha algun tram aèri que cal anar en compte, sobretot si es va amb canalla.

Salt del Grill circular

Ruta al Salt del Grill – Inici: Central de Daió

Arribant a Queralbs, just on la carretera fa un revolt de 180º a l’esquerra (a l’alçada de l’Alberg de la Farga), surt un trencant a mà dreta que indica Serrat i Fustanyà, cal agafar aquest trencant* i seguir les indicacions fins a la Central de Daió, no seguir cap a Serrat en el següent desviament.

En dies festius es probable trobar molts cotxes i és difícil aparcar.

*Durant els mesos de més afluència (del 24 de juny al 12 d’octubre), es regula el pas de trànsit amb vehicle. Més informació a la web del Parc Natural del les Capçaleres del Ter i del Freser.

En cas de pas tancat o no trobar lloc on aparcar, es pot aparcar a l’accés del trencant, a la carretera de Queralbs o a l’aparcament del tren cremallera uns metres més amunt.

Un cop aparcats i arribant a la Central de Daió, cal creuar el pont i seguir la indicació del Salt del Grill. És un sender estret i rocós que puja pel costat del Riu Freser, en poc menys de 20 minuts arribem al Salt del Grill, un salt d’aigua llarguíssim, que depenent de l’època de l’any pot baixar molt fort o pot estar ben sec.

Seguim pujant una mica més

Seguim la ruta, pujant pel camí empedrat que trobem passat el Salt del Grill, és força costerut al principi, però aviat anirà planejant més amb pujades més suaus.

Passarem una zona plena d’avellaners i aviat trobarem un cartell indicatiu que hem d’agafar direcció Serrat, a mà dreta. Baixarem una mica fins al riu.

Salt del Grill circular

Gorges del Freser

Arribem ja al riu, ple de gorges on refrescar-nos els dies de calor.

Continuem i travessem el riu per la passera i seguirem per la pista una bona estona, ara ja pla i baixada tota l’estona.

Una pista tapissada de verd

Seguim per la pista, creuarem dues barreres, la primera no en queda gran cosa, la segona tancada per no deixar passar els cotxes. Uns metres més avall d’aquesta última barrera, just al davant d’una paret encimentada, hem d’agafar un corriol que baixa a mà dreta (ara ja està senyalitzat)  pel Torrent del Forn. Al principi és força costerut i cal estar atent a no relliscar, però després ja no fa tant pendent.

Arribem al canal, el deixem enrere i seguim  el camí que segueix baixant. Ja estem arribant a la pista encimentada de la Central de Daió.
Si teniu el cotxe a l’aparcament de la central, agafar l’asfalt a mà dreta. Si el cotxe el teniu a la carretera de Queralbs o a l’aparcament del cremallera, agafeu l’asfalt a mà esquerra.

Salt del Grill circular

Ull!! Si el cotxe el teniu a la carretera de Queralbs o a l’aparcament del cremallera, cal agafar la pista asfaltada a mà esquerra!!. La indicació de la imatge és per si el cotxe és a l’aparcament de Daió.

Consulta el track de la ruta a Wikiloc

Important!! Durant els mesos d’estiu, es regula el pas motoritzat a la zona d’aparcament del paratge de Daió de Baix.
Consulta aquí tota la informació d’accés a Daió