Ruta Pardines – Bruguera – Ribes de Freser

Us proposem una ruta que recorre una de les vesants de la Vall de Ribes. Durant la caminada es disfruta d’unes vistes privilegiades fins arribar a Bruguera, on ens endinsem al bosc fins a Ribes de Freser.
Ruta poc senyalitzada, sobretot a l’inici, cal estar al cas de les indicacions i el track de wikiloc.

FITXA TÈCNICA

Distància: 13,76 Km.
Desnivell de pujada: 388 m.
Desnivell de baixada: 625 m.
Dificultat: Baixa.
Durada: 4 hores.
Tipus: Lineal

Altres observacions: cal un cotxe per anar fins al punt de sortida, o deixar-ne un al punt d’arribada per tornar al punt de sortida.

rutes per la vall de ribes

La ruta comença al Càmping de Pardines, Can Barratort.
No està senyalitzada, només algun tram, així que és millor seguir les indicacions del mapa que hem anat traçant i les indicacions que us intentem explicar aquí.

És una ruta fàcil, té poc desnivell, puja lleugerament del càmping fins al repetidor de Bruguera, i a partir d’aquí ja és tot baixada fins a Ribes. És llarga, hem trigat quasi 5 hores, contant l’estona que hem parat a esmorzar. Però val la pena, és molt maca i gairebé tots els camins són nets i de fàcil caminar.

Passa per camins, camps i pistes forestals, el tipus de bosc va variant al llarg del camí, les vistes des d’algun dels trams són magnífiques.
Ens hem creuat vàries vegades amb vaques que no han suposat cap problema, però s’ha d’anar molt amb compte, sobretot si porteu gossos.

Inici de la Ruta

El camí comença poc abans d’arribar a l’aparcament del càmping, hi ha un planell indicatiu i al costat mateix surt la pista que hem d’agafar, la pista es bifurca al cap de pocs metres, s’ha d’agafar el camí de l’esquerra que puja lleugerament.

rutes per la vall de ribes

Al cap de poca estona s’arriba al mas La Falgosa. On trobem una pista asfaltada que hem de seguir direcció Bruguera. A pocs metres agafar la pista que trobem  a mà esquerra.

En el nostre cas (si seguiu les indicacions de Wikiloc), hem anat a trobar aquesta pista, camp a través, ja que no hem pogut creuar La Falgosa perquè hi tenien un tancat amb bestiar a dins i no hem gosat travessar-lo.

Un cop a la pista, la seguim pujant fins a trobar una altra pista evident que surt a mà dreta, aquest camí el seguim fins a dalt de tot on ja veiem les primeres indicacions i veiem al fons, el repetidor de Bruguera, que és cap on anem.

Seguint les indicacions arribem al repetidor.

Arribada a Brugera

Passem el repetidor pel mig, i baixem camp a través per anar a buscar el camí que es veu des de dalt.

Un cop arribats al camí, travessem Bruguera fins a trobar el camí que baixa cap a Can Perramón, indicat amb color groc.

A Can Perramón, trobem la pista asfaltada, que agafem a mà dreta, un bon tros més avall trenca una pista forestal a mà dreta, que agafem fins a arribar a Ribes de Freser. És una pista ample, però acaba siguent un petit camí que ens portarà fins a Ribes.

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t res.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!

CATEGORIES: