Ruta de Queralbs a Ribes de Freser

Loading

La proposta d’aquesta setmana és  el camí que uneix Queralbs amb Ribes de Freser, passant per Vilamanya, Batet i Segura.

És un camí amb unes vistes privilegiades sobre la Vall de Ribes i on el Taga pren tot el protagonisme. Tot i que nosaltres vam trigar gairebé 4 hores, es pot fer amb 2 hores o 2 hores i mitja tranquil·lament. A part d’una pujada al principi de la sortida, la resta és tot pla i baixada, i transcórrer per camins ben indicats.

FITXA TÈCNICA

Distància: 7,5 Km.
Desnivell pujat: 198 m.
Desnivell baixat: 486 m.
Dificultat: Mitja.
Durada: 2 hores.
Tipus: Lineal.

Descripció: Excursió amb molt bones vistes, camins molt ben senyalitzats, es pot fer en 2 o 2,5 hores. Recomanable per anar amb nens a partir de 7 o 8 anys.

Ruta Queralbs Ribes

L’excursió surt de Queralbs i baixa fins a Ribes de Freser.

Així que vàrem decidir agafar el cremallera fins a Queralbs, deixant el cotxe a Ribes, d’aquesta manera la ruta ens quedava més ben lligada.

Un cop a Queralbs, l’inici del camí el vàrem trobar just al costat de l’Església romànica de Sant Jaume. Amb un cartell indicador molt clar, no té pèrdua.

Ruta Queralbs Ribes

Primer tram: De Queralbs a Vilamanya

Sortim de Queralbs en direcció Vilamanya, el camí es bifurca al cap de pocs metres,  i agafem el camí que baixa a mà esquerra.

El camí baixa fins al fons de la vall, travessa el riu pel pont del Boscàs i torna a pujar per l’altre costat.

Aquesta és la pujada més llarga que hi ha en tota la ruta, no és forta i és de fàcil caminar.

Ruta Queralbs Ribes

Segon tram: De Vilamanya a Batet

Un cop a Vilamanya, només hem de travessar la carretera i el camí segueix avall, i tot i que al principi  sembla desdibuixat, de seguida trobarem el camí i les marques grogues.

Ruta Queralbs Ribes

Anar seguint el camí arribarem a Batet en uns 30 minuts. 

Tercer tram: De Batet a Segura

Un cop a Batet, cal trencar a mà esquerra, travessar el poble, passant per la Capella dedicada a la Verge del Carme, una capella restaurada de planta rectangular amb un petit campanar, a l’entrada trobem un petit atri cobert, amb bancs als laterals. És una meravella.

Al costat de la capella hi ha Ca l’Esteve, empresa familiar que elabora llet i productes làctics com iogurts, flams de llet, mató… tot a partir de vaques criades a la mateixa explotació.

Ruta Queralbs Ribes

Cal acabar de travessar el poble i sortir per la mateixa carretera que hi arriba.

En aquest punt, els dos cops que hem fet el camí, sempre hem acabat una mica camp a través fins a trobar el camí de Segura, suposo que seguint la carreta avall es troba fàcil, cosa que no hem fet… tot i que sempre l’hem acabat trobant…

Un cop trobat el camí que porta fins a Segura, només cal seguir-lo, és un sender estret molt bonic que s’endinsa i fa un gran revolt al fons de la vall tot creuant un petit rierol. 

Un cop a Segura, pujar fins una mica més amunt del veïnat, on ja trobarem el camí que baixa fins a Ribes de Freser

Quart tram: De Segura a Ribes

El tram de Segura a Ribes, té força baixada, és un camí amb forces pedres i arrels que no faciliten un caminar còmode, però a poc a poc i mirant bé on posem els peus, arribem a Ribes de Freser.

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!