Ruta de les vies de les Vagonetes de les mines d'Ogassa

Loading

Descobreix el fascinant llegat d’Ogassa mentre seguim les empremtes de les vagonetes de les mines de carbó en aquest viatge increïble en el temps!

Aquesta és una ruta circular, curta i força planera, fantastica per fer amb família. Es pot combinar amb una visita guiada al museu de les mines d’Ogassa, que es fa tots els dissabtes i els diumenges.

FITXA TÈCNICA

Dificultat: Baixa
Desnivell: 160 metres (1%)
Recorregut: 4,5 Km
Durada aproximada: 1 hora anar i tornar.
Observacions: Ruta circular, ben senyalitzada, trams d’ombra i trams més soleis. 2 túnels. Zona d’aparcament gratuïta, font d’aigua i àrea infantil a l’inici de la ruta.

Arribem a Ogassa des de Sant Joan de les Abadesses per la GIV-5211. Enfilem el carrer principal i trobem, al capdemunt, una àmplia zona d’aparcament, amb àrea infantil i una font. Aparquem aquí.

Comencem la ruta des d’aquí, en direcció sud, deixant els garatges a mà dreta.

Inici ruta, Plaça dolça, deixem garatges a mà dreta i seguim recte.

Aviat arribem al camí, on trobem un petit panell indicatiu i el primer trencant a mà dreta, que no agafem.

Passada la casa, tornem a trobar un trencant, tot i què podem optar per qualsevol de les opcions, ens decantem pel camí de baix per ser el recorregut original que seguien les vagonetes.

Punt d'interès

I arribem al primer del túnels, un punt d’interès, sobretot per la gràcia que fa als més petits de la casa, poder passar per dins.

Just després de passar per l’interior d’un túnel, trobem un ampli espai o plaça que antigament  era conegut com la plaça dels Burros, perquè s’hi enterraven les bèsties mortes.

Cap a la fàbrica de ciment

Seguim la caminada, de moment molt planera. Trobem, aviat, un altre trencant a ma dreta, que passem sense fer-li cas.

Poc després, passem per un petit pont de pedra damunt del torrent de can Maideu i ja fem els últims trams de camí, abans d’arribar a la Fàbrica de Ciment Benet

Pujant cap a la cantera

Passada la fàbrica de ciment, trobem un trencant més que ens pot fer dubtar. Hem de seguir recte per la pista ampla que puja. 

Aquesta és l’única pujada que trobarem durant la ruta. Al capdemunt hi ha la cantera, ull que, segons el cartell que hem vist, està activa i a vegades s’hi fan voladures.

Però no hem d’arribar fins a la cantera, poc abans trobem una pista que trenca a mà dreta i que ens torna a una petita pista, ja més planera.

Tornem cap a Ogassa

I tornem, resseguint la pista, de seguida trobem un primer trencant, una pista que travessa el camí pel que caminem. Però seguim tot recte.

El camí per on anem, arriba a una pista que gira just davant nostre, agafem direcció a la dreta.

No fem cas del proper trencant, un camí que baixa a la dreta. Seguim recte i arribem al darrer túnel, que ens deixa a l’inici de la ruta.

Tornem a l’aparcament i finalitzem la caminada.

COMPLETA AQUESTA RUTA AMB UNA VISITA GUIADA AL MUSEU DE LES MINES DE CARBÓ D'OGASSA

Durant la visita guiada, es mostran diferents indrets de la població d’Ogassa i la seva forma de vida amb la influència del treball miner de la població.

Tots els dissabtes i diumenges.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!

CATEGORIES: