Què fer al Ripollès quan plou?

El mal temps, la pluja o el vent, a vegades ens xafen els plans, però al Ripollès tenim altres activitats que potser no t’havies proposat en un principi i que ara poden ser una molt bona opció i fins i tot et sorprendràn.

En aquest article recollim algunes propostes, que tot i que es poden fer sempre, són una alternativa ideal en cas de mal temps.

PROPOSTA 1

Museu Etnogràfic de Ripoll

HORARIS

De dimarts a dissabte:
de 10:0h a 13:30h i de 16:00h a 18:00h

Diumenge, festius i dilluns mes d’agost: de 10:00h a 14:00h

UBICACIÓ

Plaça Abad Oliba, 2
Ripoll
(Al costat del Monestir de Santa Maria de Ripoll)

CONTACTE

www.museuderipoll.org

El Museu Etnogràfic de Ripoll és memòria, vida, és la cultura d’un poble, els oficis, l’artesania, costums, llegendes, cançons i balls, creences i supersticions transmesos anònimament de generació en generació.

És el llegat d’aquells que van viure una història, una lluita i una cultura que ens ha de permetre entendre l’actualitat i el futur. 

PROPOSTA 2

Scriptorium de Ripoll

Per a més informació sobre visites a l’Scriptorium, trucar al 972 70 31 44 o enviar un correu electrònic a museuetnografic@ajripoll.cat

Sabies que al Monestir de Santa Maria de Ripoll, la producció i còpia de manuscrits va esdevenir  de les més importants d’Europa?

A l’Scriptorium de Ripoll trobaràs una exposició permanent, interactiva i didàctica on aprendre com es fabrica el pergamí, com s’aconsegueix que una ploma d’oca escrigui, com es relliga un còdex medieval i com fer de monjo copista en una pràctica final.

PROPOSTA 3

La Farga Palau de Ripoll

La Farga Palau de Ripoll es va fundar al segle XVII com a farga de ferro i va estar activa durant cinc segles fins que va tancar l’any 1978.

Va ser l’única farga de Catalunya i segurament d’Espanya que va elaborar peces d’aram fins a la segona meitat del segle XX.

La seva característica més singular, són els dos martinets instal·lats, amb coixinets metàl·lics, mànec d’om i mall d’acer.

L’any 1986, va ser reconeguda com a lloc d’interès metal·lúrgic mundial (Historical Landmark) per l’American Society for Metals.

El 1997, el MNACTEC va adquirir la farga i la va incorporar com a seu del Museu.

Actualment es pot visitar per conèixer-ne els diversos espais i el funcionament.

Imatge de https://mnactec.cat/
foto: Jordi Play

Horari: 

  • De dimarts a dissabte:
    de 10 h a 13.30 h i de 16 h a 18 h
  • Diumenge i festius: de 10 h a 14 h

Visites per a grups: informació i reserves al Museu Etnogràfic de Ripoll al 972 70 31 44 o enviant correu electrònic al museuetnografic@ajripoll.cat

Com es pot visitar?

Compra la teva entrada al Museu Etnogràfic de Ripoll i et donaran el codi per accedir a la Farga Palau.

La Farga disposa d’un sistema d’accés autònom que és el primer cop que s’implementa a Catalunya, encara que ja és utilitzat en espais patrimonials del nord d’Europa. Un cop se n’hagi avaluat el funcionament i els resultats a la Farga Palau, aquest sistema pioner podria implantar-se en altres espais patrimonials de Catalunya actualment tancats a la visita pública de forma regular.

PROPOSTA 4

Visita al Monestir de Santa Maria de Ripoll

 

Visites guiades, els dissabtes i diumenges a les 12:00h amb reserva prèvia.

Visites lliures: De dilluns a dissabte 10:00 a 14:00h. i de 16:00 a 19:00h.
Diumenges i festius: 10:00 a 14:00h.

El Monestir de Santa Maria de Ripoll és un dels monuments més bells i evocadors de Catalunya. Va ser fundat pel comte Guifré el Pelós a l’any 879. En destaca la gran portalada del s.XII, el claustre de doble planta, les tombes comtals i la necròpolis entre d’altres.

Més informació

PROPOSTA 5

Visita lliure al Molí Petit

HORARI

Tots els dissabtes, entre les 9:15 i les 11:15
Durant el mes d’agost, es pot visitar de dimarts a diumenge de 9:15 a 11:15h.

UBICACIÓ

Ecomuseu el Molí Petit s/n – 17860 – Sant Joan de les Abadesses
Telèfon: 972 721 317
Correu electrònic:
info@alt-ter.org

CONTACTE

www.alt-ter.org

 

El Molí Petit és un antic molí fariner del monestir de Sant Joan de les Abadesses, ara Ecomuseu i Centre d’interpretació dels molins hidràulics i l’ecosistema fluvial del Ter.

PROPOSTA 6

Cinema

CINEMA COMTAL A RIPOLL

Programació: www.circusa.com/ca/ripoll

CINEMA CATALUNYA RIBES DE FRESER

Programació:
amicscinevallderibes.com

SALA DE CINEMA DEL CASAL CAMPRODONÍ

Programació:
casalcamprodoni

PROPOSTA 7

Visita el Museu del Cremallera a Ribes de Freser

El museu del cremallera, situat l’Estació de Ribes Vila (Ribes de Freser), permet endinsar-se a la història del cremallera de Vall de Núria.

Es pot accedir a les locomotores més antigues de “la Geperuda”, l’Elèctrica E-3 en el seu estat original o també al cotxe saló, considerat de luxe i decorat amb materials nobles, que encara circula en ocasions especials.

A l’exposició també es pot veure l’antic aparell d’entrada al cremallera així com altres elements característics de la línia que durant el temps han format part d’aquesta explotació ferroviària. 

L’entrada és gratuïta i està obert de 8:30h a 20:00h.

PROPOSTA 8

Visita l'Agenda d'activitats d'aquesta setmana

A l’agenda trobaràs tot tipus d’activiats, com els tastets de formatge, presentacions, documetals, teatre, tallers, pastorets… que podran salvar-te un dia de mal temps.

Entra a l’agenda des d’aquí