Puig Estela, un pic fàcil per fer en família

Loading

Hi ha res millor que passejar per una fageda (tranquil·la i poc concorreguda) a la tardor?

Avui anem al Puig Estela.

El Puig Estela el trobem molt a prop de Vallfogona, moltes de les rutes que hi pugen comencen i acaben a la població. 

Però avui la fem una mica més curta per poder fer-la amb els més petits de la casa, i comencem des del Coll de Canes.

Tot i que té un tram amb forta pujada per dins del bosc, el cim es fa ràpid i la baixada és tranquil·la i suau amb un tram de fageda molt bonic.

FITXA TÈCNICA AL PUOG ESTELA

Distància: 4 km.
Desnivell positiu:234 m.
Dificultat tècnica: Baixa.
Durada: 90 minuts anant molt tranquils.
Tipus: Circular, excepte el tram inicial que és el mateix tant pujant com baixant.

Altres observacions: Camí amb molts trams per dins dels avellaners o faig, amb molta ombra, perfecte per fer a l’estiu en dies de calor o a la tardor per la bellesa que ha de tenir la fageda en aquesta època.

Mapa ruta Puig Estela
Perfil ruta Puig Estela

Inici de la ruta: Coll de Canes

Des de Ripoll agafem la carretera de Vallfogona (N-260b), un cop passada aquesta localitat, seguim direcció Olot, fins al Coll de Canes (1.121 m.) on deixem el cotxe, en un espai gran i sense problemes per aparcar.

Comencem la passejada travessant la carretera per agafar el camí que surt després de la cadena que barra el pas de cotxes.

La pista transcorre primerament, per camps de pastura per entrar aviat dins un bonic bosc d’avellaners, a la tardor ben cobert de fulles. Sortim a una gran clariana i tornem a endinsar-nos al bosc novament.

Drecera al Puig Estela

Un cop dins el bosc, trobem un trencant a mà dreta (PR C-59 senyalitzat amb marques grogues i blanques) on comença un corriol, que s’enfila fortament, és un camí molt bonic entre roures, faigs i avellaners que va pujant fortament, tant, que aviat fem cim al Puig Estela (1.359m). Bé, sembla molt ràpid, potser no ho ha sigut tant…

Puig Estela 1.361 m.

El cim del Puig d’Estela està presidit per un vèrtex geodèsic, podem admirar les vistes pel cantó Est i Sud, cap a la Serra de Santa Magdalena i de Milany, el Nord queda tapat pels arbres i no el podem veure.

Tornada més suau per la fageda

La tornada la fem per la fageda i anem a trobar la pista que hem deixat al principi per enfilar-nos directament cap al cim.

Sortim del cim per la carena resseguint un corriol estret i una mica pedregós fins a anar a trobar la fageda.

El pendent és suau, es baixa bé i el paisatge és de conte durant el tram de fageda. Una mica més avall canviem el faig pels avellaners i arribem al Collet de la Ramala, on farem un gir de 180 graus a l’esquerra, per continuar baixant i anar a trobar la pista per on pujàvem a l’inici de la caminada, però en un tram més amunt per on no hem passat, ja que hem trencat abans.

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!