Pedra Picada des del Coll de la Creueta

Loading

La ruta al Pedra Picada des del Coll de la Creueta recorre la carena de la Serra de Montgrony per una catifa verda, unes vistes espectaculars sobre el Ripollès i el Berguedà t’acompanyaran durant tota la ruta.

FITXA TÈCNICA PEDRA PICADA

Distància: 12,19 Km.
Desnivell positiu: 544 m.
Desnivell negatiu: 630 m.
Dificultat tècnica: Baixa.
Durada: 6 hores amb canalla i parant a dinar.
Tipus: Lineal. Anada i tornada pel mateix camí.

Altres observacions: La ruta és espectacular des de l’inici al final, 100% recomanable si t’agrada caminar, tot i que el puja-baixa que implica caminar sobre la carena, cansa més que una altre tipus de caminada. Ens han acompanyat 3 super valents d’11, 8 i 5 anys, que han aguantat com uns campions. Però recomanem anar amb nens només si els agrada i estan acostumats a caminar, és una ruta que cansa més per les característiques de la carena.

Inici de la ruta: Coll de la Creueta

Comencem la ruta al Coll de Creueta (1.921 m.) on trobem una bona zona d’aparcament. Mentre esperem la resta del grup, ja quedem meravellats de les vistes sobre el Berguedà i més enllà.

Comencem a caminar, creuem la carreta i anem pujant cap a la carena. El camí està poc definit, però no té perduda, hi ha algunes fites vermelles. Des de l’aparcament veurem davant una petita paret de pedra i començarem a pujar per la seva dreta, on es veu millor en sender.

Ens esperen una pila de petits pics i colls fins a arribar al Pedra Picada (2.010 m).

La Creueta 2.067 m.
Pic de la Pleta Roja 2.032 m.
La Moixera 1.996 m.
Cap dels Plans del Ginebrar 1.901 m.
Serrat del Paravent 1.911 m.
Pedra Picada 2.010 m.

Imatge de feec.cat/activitats/100-cims/

Carena de la Serra de Montgrony

Un cop arribem a la carena, comencem a resseguir-la. El primer cim que trobem és el de la Creueta (2.067 m). A partir d’aquí, les vistes són una meravella, el terreny serà una catifa verda fins a enfilar el cim del Pedra Picada, on ja començarem a caminar per dins del bosc.

La ruta és un puja/baixa continuo però suau, ni les pujades ni les baixades són fortes. Potser la més forta és l’última fins a arribar al Pedra Picada.

Pic de la Pleta Roja

Un cop feta la foto de rigor al cim de la Creueta, baixem per anar a buscar la segona cima, el Pic de la Pleta Roja (2.032 m.), on trobarem una petita construcció de pedra que serveix als pastors per protegir-se del mal temps. Estem en zona de pastures!!

Seguint la carena

Ara toca baixar de nou i anar resseguint la carena. Passarem per La Moixera i anirem cap als Plans del Ginebrar, on ja començarem a veure el bosc i la pujada final cap al cim del Pedra Picada.

Pujada al Cim del Pedra Picada

I ja queda l’última pujada, potser més costeruda que les altres, però més curta i per dins del bosc.
Molt aviat som al cim del Pedra Picada, amb unes vistes increïbles miris on miris, l’esforç ha valgut la pena.

Ara agafem forces fent uns entrepans, que tornem per on hem vingut!!

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!