Font de l’home mort des del Collet de les Barraques

Excursió que surt del Collet de les Barraques, amb poc desnivell i bones vistes sobre el Puigmal. Perfecte ruta per fer amb nens a partir d’uns 5 o 6 anys, que els agradi caminar i estar en contacte amb la natura.

FITXA TÈCNICA

Distància: 4,02 Km.
Desnivell: 82 m.
Dificultat: Mitja.
Durada: 2 hores i 30 minuts.
Tipus: Anada i tornada pel mateix camí.

Descripció: Excursió sense grans dificultats. El camí és estret en algun tram.

Font de l'Home Mort

Collet de les Barraques

Arribem amb cotxe fins a l’aparcament del Collet de les Barraques (Planoles).

Hem d’acabar el recorregut fins al Collet a peu, ja que la carretera queda tallada per una barrera. Són 10 minuts d’asfalt amb lleugera pujada. Les vistes que tenim són espectaculars, podem veure Planoles, Campelles, el Taga, i fins hi tot el Montseny.

Font de l'Home Mort

Un cop al Collet de les Barraques, i veient el Puigmal al fons, agafem el camí que trenca a la nostra esquerra.

Fent un passeig planer, entremig de boscos i clarianes, ens arribem fins a un gran prat verd, on el camí queda desdibuixat.

És en aquest punt, que anem a buscar els primers arbres que ens queden a la dreta del prat i on trobarem el sender que baixa fins al riu, a la Font de l’home mort.

Font de l'Home Mort
Font de l'Home Mort

El sender fins al riu.

Agafem un sender que baixa per dins del bosc, està ben marcat i no té pèrdua, amb uns 15 o 20 minuts arribem a baix. El sender és estret i cal anar amb compte en algun punt que s’estreny més, però no té perill.

En arribar al riu trobarem la passarel·la que creua a l’altre cantó. A pocs metres a mà esquerra, a l’altre cantó del riu, trobarem la Font de l’Home Mort. Perfecte per fer un petit entrepà i tornat cap al Collet.

Consulta el track de la ruta a Wikiloc

Descobreix el Ripollès

Busca on dormir, on menjar, on fer un entrepà quan acabis la teva ruta, on comprar… escull a quina zona del Ripollès vols anar i troba tota la informació que necessites!!

X