Festa de l'Estiueig a Ribes de Freser

202328JulTot el dia30Festa de l'Estiueig a Ribes de Freser

Detalls de l'esdeveniment

3a Festa de l’Estiueig
Ribes de Freser

Ribes acollirà els propers dies 28, 29 i 30 de juliol, la tercera edició de la Festa de l’Estiueig. Una Festa noucentista que transporta el municipi a principis de segle XX, temps en que es produí la revolució de l’estiueig a la nostra Vall, i que es consolida plenament com una festa imprescindible de la nostra vila.

Transporta’t al Ribes del 1920 i gaudeix de la Fira de l’Estiueig 2023. Saboreja la nostra gastronomia, enamora’t dels nostres paratges i submergeix-te en el Ribes que va enamorar els primers estiuejants

PROGRAMACIÓ

Divendres, 29 de juliol

A les 18.00 hores, al Cinema Catalunya:  Acte Institucional de Presentació de la Tercera Festa de l’Estiueig i Conferència “Estiueig i literatura, un cas de confluència” a càrrec de de Narcís Figueras i Capdevila (UOC), amb la presència de l’alcaldessa Mònica Sanjaume i el regidor de Cultura i Tradicions Sergi Moreno.

A les 19 hores, pels carrers del poble: Animació musical d’inauguració de la Fira, a càrrec de Xarop de Canya.

A les 22:00 hores, al Teatre Municipal de Ribes de Freser: Espectacle “Dones de Sal” de la Companyia Neus Mar.
Preu de l’entrada anticipada: 10€ (A l’Oficina d‘Atenció al Ciutadà (OAC))
Preu de l’entrada a taquilla: 12€

 

Dissabte, 30 de Juliol

Durant tot el dia, al Carrer Eres, Carrer Major i Passeig Àngel Guimerà: Mercat Noucentista d’Artesania i productes agroalimentaris, amb parades vingudes d’arreu.

A les 11:00 hores, pels carrers de la Fira: Passant del Sereno, anunciant, per ordre de l’alcalde Creixans, la visita a Ribes de Freser del Senyor Àngel Guimerà, per tal d’inaugurar el Passeig en honor seu, a càrrec de Xarop de Canya

A les 11:00 hores i durant tot el matí: La colònia d’Estiuejants de Ribes sortiran de l’Hotel Prats per dirigir-se a prendre les aigües a la Font del Passeig.

A les 12:00 hores a la Plaça del Mercat: Recreació històrica dels actes d’inauguració del Passeig Àngel Guimerà de Ribes de Freser, que tingueren lloc fa més de 100 anys, el dia 22 d’agost del 1920.

A les 13:00 hores a la Plaça del Mercat: Concorreguda tarda de jocs de tennis promoguts per Tomàs Montagut, a càrrec de Xarop de Canya.

A les 17:00 hores i durant tota la tarda, La colònia d’Estiuejants de Ribes sortiran per banyar-se a les aigües termals del Balneari Montagut, amb el tradicional vestit de bany d’època.

A les 18:00 hores a la Plaça del Mercat: Sardanes a càrrec de la Cobla La Principal d’Olot.

A les 18:00 hores a la Plaça de l’Ajuntament, Espectacle “La Caixeta” a càrrec de la Companyia Holoquè.

A les 20:00 hores a la Plaça del Mercat: Fabulós Ball noucentista a càrrec de l’Orquestrina Casadesús.

Diumenge, 31 de Juliol

Durant tot el dia, al Carrer Eres, Carrer Major i Passeig Àngel Guimerà: Mercat Noucentista d’Artesania i productes agroalimentaris, amb parades vingudes d’arreu.

A les 10:30 hores: Visita Guiada per l’Obra de Josep Danés sota el títol “Josep Danés i l’arquitectura de l’Estiueig”
Sortida des de l’Oficina de Turisme.
Inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de la Vall de Ribes, al mail turisme@vallderibes.cat o bé al telèfon 972727728.
Places limitades.
Preu: 6 €

A les 10.30 hores, al Jardí de la Residència Geriàtrica de la Vall de Ribes. Música noucentista a càrrec de Xarop de Canya, amb la presència de l’Associació Retrofuturista Nautilus i el Grup Llum i Color del 900, ofert a tots els residents a la nostra Residència Geriàtrica, perquè puguin gaudir de la Festa de l’Estiueig.

A les 11:00 hores a la Plaça del Mercat: Passant amb bicicletes d’època i tricicles sota el títol “A cop de pedal”

A les 11:00 hores, La colònia d’Estiuejants de Ribes es passejaran per la Fira.

A les 12:00 hores a la Plaça del Mercat: Fotografia de record i de grup de totes les persones que han participat a la Festa de l’Estiueig vestides d’època.

A les 12:30 hores a la Plaça del Mercat: Animats Jocs de Cucanya per tots els nens i nenes amb Xarop de Canya i Gran Fi de Festa.

DESCARREGA’T EL PROGRAMA EN PDF

 

Ubicació

Ribes de Freser - Varies localitzacions

Plaça del Mercat, 17534 Ribes de Freser, Girona

Other Events

Tornar a agenda

Tornar a Agenda