Camprodon – Llanars – Camprodon

Loading

Aquesta setmana passejant per Camprodon, hem trobat un bonic camí que porta fins a Llanars i hem tornat per un fantàstic sender que camina al costat de la llera del riu Ter.

Per anar fins a Llanars, ho hem fet pujant i passant per una urbanització als afores de Camprodon, el camí no puja gaire i està pavimentat. Un cop a Llanars, hem travessat el Riu i tornat per un bonic camí entre el riu Ter i camps de cultiu.

En general, és una passejada que pot durar entre una hora i hora i mitja, sobretot si es va amb canalla, molt facileta i amb poc desnivell. De tornada, i si és estiu, la llera convida a fer una refrescada en qualsevol punt del camí. T’ho expliquem tot, més detalladament a continuació!!

FITXA TÈCNICA

Distància: 5 Km aproximadament.
Desnivell pujat: 52 m.
Dificultat: Fàcil
Durada: 1 hora i mitja amb nens.
Tipus: Circular.

Descripció: Excursió amb molt bones vistes d’anada i pel costat del riu de tornada. Possibilitat de remullar-se al riu, pel camí. Perfecte per fer amb nens que els agradi caminar i gaudir de la natura.

Inici de la ruta

Agafem el camí senyalitzat com “Camí de la Rossa” i “La Bellabriga” que trobarem a la sortida de Camprodon direcció a Llanars.

És recomanable, aparcar el cotxe a la zona del Passeig de Maristany, que queda a tocar del camí indicat.

Rutes Camprodon

Primer tram: De Camprodon a Llanars

El camí s’enfila per una urbanització de cases espaiades, no hi ha indicacions en aquest tram, però cal anar seguint la pista pavimentada, en direcció a Llanars. 

Un cop a Llanars, anar a buscar la carretera general GIV-5264 i seguir caminant fins al final del poble. Fins a trobar la indicació:

Rutes Llanars

*Església Romànica de Sant Esteve, consagrada pel bisbe de Girona, Guillem de Peratallada, el 10 de novembre del 1168. 

Es tracta d’un edifici d’estil romànic que data del segle XII. Té una nau única amb dues capelles d’època posterior que li donen forma de planta de creu llatina.

Frontal d’altar de fusta policromada original dedicat a Sant Esteve, que data de la segona meitat del segle XII; és l’únic exemplar que es conserva “in situ” a la comarca.
Font: Viquipèdia

Segon tram: De Llanars a Camprodon

Seguim la indicació a mà esquerra, creuem el Ter i just després de creuar, trenquem a mà esquerra. Passant entre una gran casa i el riu.

Rutes Camprodon

A partir d’aquí, només cal anar seguint el camí que ressegueix la llera del riu Ter.

El camí és una meravella, camina entre prats i bosc, amb alguna passarel·la per travessar petits torrents i sempre al costat del riu. 

A l’estiu segur que trobaràs algun indret on fer una remullada 😀

Al final del camí, arribem a Camprodon, prop del Passeig Maristany.

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!