Barraca de la Vaquerissa

Loading

El Collet de les Barraques és un punt de partida de moltes excursions, al Puigmal, al Pas dels Lladres, a la font de l’home mort, però avui només hi farem una passejada tranquil·la i planera fins a la Barraca de la Vaquerissa. La bellesa del lloc és espectacular, no et deixarà indiferent. 

També, és perfecte per fer amb canalla, a part d’una petita pujada fins a la barraca, la resta de la ruta és plana amb camins amples.

FITXA TÈCNICA

Distància: 4,79 Km.
Desnivell: 158 m.
Dificultat tècnica: Baixa.
Durada: 1 hora i mitja
Tipus: Circular

Altres observacions: La ruta és espectacular des de l’inici al final, 100% recomanable. Les vistes són increïbles, amb el Puigmal sempre present, i el Taga durant la tornada.

Inici de la ruta: Collet de les Barrraques (Planoles)

Sortim de Planoles amb cotxe, direcció al Collet de les Barraques.

És una pista asfaltada, en algun tram és estreta, sobretot si hi han de passar dos cotxes, i amb molta afluència de ciclistes quan fa bon temps, cal anar amb compte i pujar a poc a poc.

Arribem fins on la barrera del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, no ens deixa continuar. Hi ha un aparcament per deixar cotxes força gran.

Aparquem i seguim la pujada a peu, el primer tram és asfaltat, però aviat arribem al Coll i comença la pista. Poc abans d’arribar al coll, trobem un mirador a la dreta, amb una taula de pícnic. I un camí a mà esquerra, que és per on tornarem. De moment seguim recte fins al coll, ja gairebé hi som.

Un cop a dalt, les vistes són espectaculars, aquí també hi ha alguna taula de pícnic més, veiem clarament el Puigmal, i un bonic camí planer que surt a l’esquerra.

Camí cap al Pla Rodó

Agafem el camí que surt del collet, ens queden uns 10 o 15 minuts fins a una gran clariana (Pla Rodó), on trobarem una senyalització on ja veiem indicada la direcció cap a la Barraca de la Vaquerissa.

Seguim recte, el camí queda mig amagat per l’herba, però és prou evident, aviat, ja veurem la Barraca davant nostre. Passada la clariana, el camí torna a ser ben marcat.

Arribem a una esplanada (Pla dels Ventolanesos), on a l’estiu trobarem vaques, però avui, ja tocant desembre, no n’hi ha cap.

Comença la pujada a la Barrraca de la Vaquerissa

La Barraca ens queda a la vista, cal fer una petita pujada i ja hi serem.

Tornem

De tornada, hem d’anar a l’esquerra, sense baixar ni pujar, fent una diagonal, de tant en tant trobarem pals amb senyals grocs, és una diagonal llarga i planera, el camí és intuïtiu. Arribem fins al coll (Roc Blanc) més proper i comencem a baixar, veiem un filat que hem de resseguir avall, fins al tancat de vaques.

Aquí hi ha un altre senyal, agafem la direcció de l’itinerari interpretatiu, l’altre camí ens portaria al Pas dels Lladres i al Puigmal.

Travessem pel camp fins a trobar la pista, i en poc més de 10 minuts, ja tornem a ser al mirador que hem vist al principi. Agafem la pista asfaltada fins al cotxe i ja ho tindriem.

On menjar i dormir a prop

Habitacions d’ús turístic amb bany
670 216 510

Hotel rural i restaurant amb reserva prèvia.
info@gasparo.cat

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!