Amb nens a la Font de la Vena – Planoles

Ruta circular molt aconsellable per fer en família, te una durada aproximada d’una hora, o hora i mitja si es fa amb nens petits. Recomanable a partir de 3-4 anys.

Inici de la ruta

La ruta comença al camp de futbol municipal de Planoles. Just a l’altre costat de l’estació de tren de Planoles, per si hi aneu en transport públic.

Rutes Planoles

S’ha d’agafar el camí que hi ha entre el riu i el camp de futbol i a l’alçada de mig camp, trobem un petit pont que travessa el riu, un cop siguem a l’altre cantó, seguir a l’esquerra un sender estret que de mica en mica es va fent més ample.

La font i el búnquer

Al cap de pocs minuts, el sender, passa de ser un camí estret a un camí ample, una pista forestal. 

Pista

Té un tram de pujada. A la meitat de la pujada, hi ha el trencant que porta fins a la Font de la Vena, s’ha d’estar atent, ja que és un camí que trenca a mà dreta i pot passar desapercebut. No està indicat. 

La font, normalment és seca, però té un bon espai per reposar una mica i recuperar forces per seguir pujant.

Sortint de la font, abans de retrobar el camí, podem agafar un petit sender que puja molt fort, a mà dreta. Puja fort i cal anar en compte amb els més petits, però és un tram molt curt, que porta fins a un búnquer, que si el rodejem hi podem entrar a dins.

Un cop visitat el búnquer, tornem per on hem vingut i retornem al camí per seguir pujant.

Després de la pujada, ve un tram pla, que arriba fins a una pista asfaltada.

La tornada

Rutes Planoles
Arribada a la pista asfaltada

Un cop arribem a la pista asfaltada, l’agafem en direcció cap a l’esquerra. La pista va baixant, aproximadament 1 km, fins a trobar el riu.

En aquest punt, trobaràs un accés natural al riu, on poder fer una bona remullada.

Rutes Planoles

Per tornar a l’inici de la ruta, cal travessar el pont, i enfilar després del creuament, a mà esquerra. És un camí veinal asfaltat, amb una mica de pujada, però ja queda poc per arribar a l’inici de l’excursió.

Rutes Planoles

Pots consultar i descarregar aquesta ruta al wikiloc, i seguir-la des d’allà per no perdre’t ni un dels indrets que cal visitar.

Esperem que la disfruteu tan com nosaltres!!

CATEGORIES: